Cada setmana proposem un seguit de plats envasats per als socis, adaptats a les seves necessitats i opcions dietètiques: amb alternativa vegetariana i un ús limitat dels ingredients que poden generar intoleràncies i al·lèrgies.
Treballem receptes de la cuina tradicional del país, d’altres cuines de la Mediterrània i del món, per enriquir la dieta i eixamplar el nostre gust.



Al menú setmanal podeu trobar dues sopes vegetals en format de litre i mig litre (una sopa i un gaspatxo a l’estiu); més un brou, vegetal, de carn o de peix.
A més d’un seguit de plats principals, elaborats en base a cereals, llegums, carn, peix o proteïna vegetal (seitan, tofu, tempeh, soja texturitzada…).
Sovint hi ha una coca o tarta salada.
De vegades croquetes vegetals, de carn o de peix.
A l’estiu, hi ha amanides de llegum o de cereals, i alguns plats que es poden menjar freds.
També hi ha una salsa i patés vegetals i làctics.
I quan en tenim, melmelades artesanes fetes per nosaltres.
Sempre hi trobareu una bona proporció i diversitat de verdures, que són el centre de la nostra cuina, per salut i per gust.
Per fer comanda us heu de fer sòcies de Menta i calèndula.
Mireu aquí com.
Cada setmana enviarem un correu de presentació del menú, i amb el vostre compte usuari podreu entrar a l’espai soci.
Un cop enviada la vostra comanda, teniu el compromís de rebre-la o recollir-la, i pagar-la.
Hi ha dues propostes dintre del menú, segons el dia que s’entrega.
La primera, pel dilluns vespre i dimarts. I la segona, per dimecres vespre i dijous.
No hi ha comanda mínima, ni l’obligació de fer-ne cada setmana.
Però si veieu que no us interessa més participar, digueu-nos, per tancar el vostre compte.
No hi ha problema per deixar de ser usuari durant una temporada, i tornar més endavant, quan us interessi.
Si teniu alguna al·lèrgia o intolerància greu, és difícil que us puguem servir: oferim plats adaptats, però no tenim estris dobles o espai separat com per garantir al 100% que no es produeixen contaminacions creuades.
Sí que tenim cura i organitzem el treball de cuina per evitar barrejar ingredients sensibles amb plats que no els porten: els cereals amb gluten, els làctics, els peixos i marisc, la carn, la soja, l’ou…
A cada plat trobareu ressenyats aquests ingredients quan els porten, i alguns d’ells quan no hi apareixen.
És important que ens comuniqueu les vostres sensibilitats o intoleràncies lleus perquè les tinguem en compte.
També ens interessa saber les vostres preferències dietètiques, en general, per ajudar-nos a definir uns plats més adaptats a les vostres necessitats.
Les sopes, salses i patés, així com alguns plats caldosos o amanides, venen envasats en vidre que s’ha de retornar en la següent comanda, perquè els puguem desinfectar i tornar a emprar.
La resta de plats s’envasen en unes safates de fibra de canya de sucre, “bagazo”, que es poden llençar amb les restes a la brossa orgànica.
Protegim el menjar amb una mica de paper de forn; i l’envasem al buit en bosses de plàstic d’ús alimentari.
Les tartes i coques venen sobre una safata de cartró, per llençar a la brossa de rebuig.
Ocasionalment emprem carmanyoles de plàstic retornables.
Hem arribat a aquest tipus d’envasos desprès de valorar les diferents opcions assequibles, que facilitaven tant l’emmagatzematge a nevera com el transport, de totes, i hem mirat com minimitzar l’impacte ecològic.
El vidre retornable és el que té menys impacte ambiental, però suposa un major pes al transport, i una major càrrega de feina.
L’envàs al buit en bosses de plàstic és molt més pràctic i lleuger, però genera un seguit de residus: esperem que pugueu fer una bona separació a les escombraries.
Per ara els pagaments són en efectiu quan recolliu o rebeu la comanda.
Estem valorant altres alternatives, però poden trigar un temps a ser operatives.










