Tallers de cuina

Tallers de cuina

Als nostres tallers treballem coneixements i tècniques senzilles per incorporar una alimentació plaent, saludable i diversa a la dieta diària.
Són sessions participatives on podreu aprendre de forma pràctica, i entendre com funcionen els aliments, des dels més comuns, fins a altres nous o d’oblidats a la nostra cuina, que es valoren per les seves qualitats nutricionals.

CURS 2016-17

CUINA SEGONS LES ESTACIONS

Impartits per Teresa Farran i Etel Vilaró.
Vam aprofundir a la cuina de tardor, d’hivern i de primavera, per conèixer com està el cos i la natura en cada època, quines són les tècniques i els aliments més adients per aprofitar i estimular la nostra salut.

Treballant alguns ingredients especials, menys coneguts, per assolir recursos e integrar-los a la nostra pràctica diària: les algues, les llavors i fruita seca, els germinats i fermentats.
I amb tallers per aprendre preparacions diverses: sopes, cuina festiva, tapes per vermuts
Ens van quedar molts més tallers al calaix, que desenvoluparem en properes programacions: les conserves a l’estiu i la tardor, els gaspatxos…

"PANS A L'ANTIGA PER FER A CASA"

La segona programació es va centrar en l’elaboració de pans saludables, de la mà del company Albert Bruno, dietista, cuiner i forner.
Amb ell vam conèixer les diferents varietats de blats antics, d’espeltes i de farines sense gluten, i els pagesos que les treballen al país.
Vam elaborar els pans amb ferment biodinàmic, massa mare i una llarga fermentació.

Continuem col·laborant amb Albert, que ha engegat un projecte propi al voltant del pa, Blats antics.