Projecte

Projecte

Som una associació de cuina ecològica i artesana, arrelat al barri de Gràcia, a Barcelona, que treballa per promoure una alimentació conscient, saludable i plaent, des d’on aprofitar els recursos pròxims que ofereix la nostra pagesia, lluitar contra el malbaratament, i participar en l’assoliment de la sobirania alimentària del país.

Com ho fem?
Oferim tallers de cuina per a qui vulgui aprofundir en aquests valors comuns i tingui ganes d’incorporar canvis en la seva alimentació.
I treballem diferents propostes gastronòmiques pels nostres socis, particulars i entitats afins, en format setmanal o en format puntual.

AGROECOLOGIA I SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

Volem recolzar la petita pagesia que aposta per l’agroecologia i la sostenibilitat mediambiental i social dels projectes rurals, i sumar-nos al camí cap a una sobirania alimentària del país.

Volem evitar els excedents, perquè el menjar no sobra, i perquè el concepte d’excedent ja implica una lògica de malbaratament dels aliments i de la feina que hi ha al darrera.

Volem proposar una cuina que acompanyi les diferents estacions de l’any, que ajudi a preservar i construir la salut, i aprofiti el coneixement desenvolupat per les cuines tradicionals, arrelades a la terra, amb l’objectiu de fer-vos gaudir dels plaers més senzills de la taula.

QUI SOM

Ens hem trobat un grup de dones vinculades a cooperatives de consum ecològic del barri de Gràcia, i a l’Ateneu Rosa de Foc.
Estem construïnt un projecte auto-gestionat, en l’àmbit de l’economia social i solidària, i feminista. 

Venim de diferents trajectòries professionals, i hem volgut posar els nostres coneixements i la nostra passió per la cuina a treballar per difondre una alimentació conscient i per recuperar el plaer de la cuina artesana.

Som especialment curoses amb la relació entre els aliments i la salut, i ens interessa reforçar el vincle de qui treballa la terra i produeix l’aliment.

Bevem de moltes tradicions culinàries: des de la nostra del país, passant per les de les cultures mediterrànies, les orientals, tan sàvies per treballar el valor terapèutic del menjar,… fins a les diferents corrents que han florit dins de la cuina vegetariana.

 

Al centre del projecte amb molta il·lusió estem Maria Mañosas, Etel Vilaró i Teresa Farran.
L’equip de cuina, Teresa i Etel, programem i preparem els tallers i càterings, i bona part dels continguts d’aquesta web.
Els menús setmanals pensats, programats i elaborats per l’Etel. 
Ens ajuden a repartir Sami i Nader Nausirat.
La part més artística i de disseny comptem amb Marga Mascaró.
Per la programació informàtica i web ens ajuden Julian Pfeiffle i Rosó Soler.
Amb l’Albert Bruno hem col·laborat en els tallers de pa, i esperem continuar aviat amb altres projectes de divulgació.
I hem tingut l’ajuda imprescindible de Mariona, Nines, Àngels, Anna, Teresa, Gemma…