AMANIDA D'HIVERN
Temps de preparació
30 mins
Temps total
30 mins
 

Amb verdures d'arrels, crucífera i fruita de temporada

Course: Amanida
Cuisine: Vegana
Persones: 4 persones
Author: Teresa Farran
Ingredients
  • 1 remolatxa cuita
  • 1/4 d'una llombarda petita
  • 1 mangrana
  • un grapat d'olives negres
  • 1 mandarina gran o taronja
  • 1/2 mitja ceba morada
  • 1 pastanaga
  • 1/2 alvocat
  • 12 fulles de cabdells
  • 4-5 ravanetes
Per la salsa d'amanir:
  • 1 cullerada gran mostassa de Dijon
  • 1 cullerada gran vinagre de poma
  • Oli d'oliva verge extra de primera precisó en fred
Per decorar:
  • Polsim d'algues triturades
Instruccions
  1. Rentar totes les verdures.
    Coure la remolatxa amb la pell uns 15 minuts.


  2. Tallar a daus petits totes les verdures, inclosa la remolatxa pelada.
    Pelar i tallar també la mandarina o taronja.
    Desgranar la mangrana.
    Desossar les olives.


  3. Barrejar-les totes, i omplir amb elles les fulles netes de cabdells.
    O fulles petites d'un altre enciam.


  4. Cobrir les verdures amb una mica de salsa de mostassa i un polsim d'algues triturades.


Per la salsa:
  1. Diluir la mostassa en el vinagre de poma.


  2. Afegir l'oli i emulsionar-ho tot com si fèssim una maionesa, fins el volum que necessitem.


Per fer el pols d'algues:
  1. Torrar en paella o al forn una o varies algues, molt suaument.


  2. Triturar-les en un molinet fins aconseguir una pols fina.
    Guardar-ho en un pot de vidre en lloc sec.